[mn_kkstar]

فیزیوتراپی لگن چیست و چگونه انجام می شود؟

 فیزیوتراپی لگن چیست و چگونه انجام می شود؟ چه زمانی به این فیزیوتراپی نیاز داریم؟ فیزیوتراپی برای لگن تا چه اندازه می تواند درمانگر باشد و مشکلات فعلی را برطرف کند؟ همه این سوالات هنگام تجویز فیزیوتراپی برای لگن می تواند ذهن هر فردی را درگیر کند. در واقع این فیزیوتراپی برای افرادی که آسیب لگنی دیده اند و یا جراحی انجام دادند، توصیه می شود. در این مطلب قصد داریم تجربیات فیزیوتراپی بیماران در بهترین مرکز ارتوپدی پونک تهران را با شما در میان بگذاریم.

فیزیوتراپی لگن چیست؟
برطرف کردن مشکلاتی لگن

فیزیوتراپی لگن چیست؟

فیزیوتراپی لگن یکی از روش های درمانی برای رفع مشکلات و دردهای لگنی در مردان و زنان است. این روش درمانی به برطرف کردن التهاب و بهبودی مفصل آسیب دیده کمک می کند. برای درمان مشکلات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و به روش های متفاوتی نیز انجام می شود. لگن از قسمت های مختلفی تشکیل شده و هر بخش از آن آسیب ببیند، مشکلات متفاوتی در بدن هر فرد ایجاد می کند. در ادامه به مشکلاتی که به فیزیوتراپی لگن نیاز دارند، اشاره ای خواهیم داشت.

چه مشکلاتی به فیزیوتراپی لگن نیاز دارند؟

بی اختیاری ادرار، بی اخیتاری مدفوع و نیاز به ادرار فوری

دردهایی که بیمار هنگام اجابت مزاج متحمل می شود.

افتادگی هر یک از اندام های لگنی

یبوست

واژینیسموس یا مقاربت دردناک

دردهایی در نواحی واژن

سندرم مثانه دردناک

اندومتریوز که موجب دردهای مزمن لگنی می شود.

دردهای لگنی ناشی از درد کمر و لگن

بارداری

از ارزیابی تا تشخیص لزوم انجام فیزیوتراپی کف لگن

ارزیابی کف لگن

لزوم انجام فیزیوتراپی لگن پس از انجام آزمایش و ارزیابی های اولیه تشخیص داده می شود. به این معنا که هر متخصصی به محض مشاهده هر یک از علائم گفته شده در بیمار، از او می خواهد که آزمایش و تصویربرداری های دقیق تری را انجام دهد.

این بررسی ها در سرنخ دادن به پزشک در تشخیص مشکلات لگنی کمک می کند. MRI، عکس هسته ای و سی تی اسکن از جمله تصویربرداری هایی هستند که عفونت، التهاب و یا آسیب لگن را تشخیص می دهند.

شروع فیزیوتراپی

پس از اینکه پزشک متخصص تشخیص داد که شما نیاز به فیزیوتراپی لگن دارید، روند انجام و تعداد جلسات را برای فیزیوتراپ طی یک نسخه تعیین می کند. به طور معمول برای این بیماران ۱۰ الی ۲۰ جلسه در نظر گرفته می شود.

هر جلسه به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه طول می کشد. هر جلسه به بهبودی ساختار اسکلتی و سیستم عصبی در بدن بیمار کمک می کند.

فیزیوتراپی لگن برای چه نواحی انجام می شود؟

کف لگن

ران

ستون فقرات از ناحیه ای که به لگن متصل می شود.

شکم و برای اعضایی که به لگن می رسند.

سیستم عصبی مرکزی

روش های مختلف برای فیزیوتراپی لگن

فیزوتراپی با تحریک الکتریکی

روش انجام فیزیوتراپی لگن بسته به وضعیت بیمار متفاوت است. به عنوان مثال افرادی که مشکل ساختار لگن آنها بر اثر  تغییراتی در ساختار کمر بوجود می آید، نیاز به استفاده از دستگاه الکتریکی دارند. به این ترتیب فیزیوتراپ می تواند از لیزر و دستگاه در کنار هم برای رفع مشکل بیمار استفاده کند.

فیزیوتراپی لگن با استفاده از دستگاه الکتریکی
تحریک الکتریکی

برای انجام آن هم ابتدا بیمار چیزی حدود ۱۵ دقیقه از دستگاه لیزر استفاده میکند. پس از آن دستگاه را با استفاده از پدهایی به بیمار متصل می کنند. توجه داشته باشید که میزان ولتاژ این دستگاه بسیار پایین است و هیچ خطر جانی برای هیچکس ندارد.

حرکات اصلاحی

متخصص فیزیوتراپی بنابر تشخیص پزشک، برخی حرکات اصلاحی را نیز به شما آموزش می دهد. این حرکات اصلاحی به بهبودی هر چه زودتر و بازگشت ساختار صحیح بدن کمک می کند.

حرکات اصلاحی برای فیزیوتراپی لگن
حرکات اصلاحی

بیوفیدبک

یکی از روشهای انجام فیزیوتراپی لگن استفاده از بیوفیدبک است. بیوفیدبک نیز یک روش الکتریکی است که با استفاده از یک ابزار کنترل می شود. در واقع بخشی از این دستگاه را وارد ناحیه مقعد می کنند و ناحیه دیگر را روی باسن قرار می دهند.

بیوفیدبک یکی از روش های فیزیوتراپی لگن
بیوفیدبک

سپس دستگاه را به صورت دستی تنظیم می کند. این کار به رفع مشکلات ساختاری و عضلانی در کف لگن کمک می کند.

انجام برخی حرکات ورزشی

برای رفع مشکلاتی لگنی بخشی از فیزیوتراپی شامل تمرین ها و ورزشهایی هستند که مشکلات لگنی را برطرف می کنند. این ورزش ها شامل کگل، حرکات پاشنه پا، مارچ و دیگر پوزیشن هایی که برای لگن خوب هستند، می باشند.

حرکات ورزشی برای فیزیوتراپی لگن
حرکات ورزشی

این نکته را به خاطر داشته باشید که هر یک از این ورزش ها بر اساس مشکلی که برای شما بوجود آمده، تعیین می شوند. بنابراین خودسرانه آنها را انجام ندهید. چون موجب افزایش فشار به لگن می شوند.

سوالات متداول فیزیوتراپی لگن

کلام پایانی فیزیوتراپی لگن

فیزیوتراپی لگن یکی از اقداماتی است که برای درمان التهاب لگن و مشکلات ساختاری آن مورد استفاده قرار می گیرد. این مشکلات بر اثر فعالیت های غلط، آسیب بر اثر تصادف و دیگر بیماری های لگنی ناشی از آسیب های کمری بوجود می آیند. هر بخش از لگن به درمان متفاوتی نیاز دارد. بنابراین بنا به تشخیص متخصص فیزیوتراپی برای بیمار انجام می شود. در این مطلب هر آنچه که به شما در تشخیص و نیاز به درمان با فیزیوتراپی لگن کمک می کند را مطرح نمودیم. کلینیک سپنتا یکی از بهترین مراکز فیزیوتراپی و ارتوپدی در تهران است که همه این روش ها را انجام می دهد.

سنجش تراکم استخوان

دکتر حبیب رشادی

جراح و متخصص استخوان و مفاصل عضو انجمن آسیب های ورزشی، جراحی زانو و آرتروسکوپی اروپا دوره های تکمیلی جراحی های تعویض مفصل زانو و آسیب های ورزشی از انگلستان دوره های تکمیلی جراحی بازسازی منیسک و رباط های صلیبی از اتریش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *