[mn_kkstar]

فیزیوتراپی دست و انواع آن

فیزیوتراپی دست چیست و انواع آن چه کمکی به شما می کند؟ فیزیوتراپی را می‌توان به عنوان یکی از بهترین روش‌های غیر جراحی برای توانبخشی در نظر گرفت. امروزه علم پزشکی برای آنکه بتواند آسیب‌های دست و اختلالات آن را مدیریت کند، از فیزیوتراپی استفاده می‌کند. هدف اصلی از فیزیوتراپی بازیابی حرکت و داشتن عملکرد نرمال دست خواهد بود. در این روش درمانی پزشک از روش‌های متنوع فیزیکی اعم از مراقبت از زخم، ورزش و آتل بندی دست‌ استفاده خواهد کرد. در ادامه قصد داریم شما را بهره جستن از دانش آقای دکتر حبیب رشادی بهترین ارتوپد پونک تهران راهنمایی کنیم. دکتر حبیب رشادی در کلینیک سپنتا بهترین مرکز فیزیوتراپی پونک تهران، فعالیت می کند.

فیزیوتراپی دست چیست؟

فیزیوتراپی دست چیست؟

فیزیوتراپی دست یکی از شاخه‌های فیزیوتراپی است که با هدف درمان و توانبخشی طولانی مدت دست‌ها استفاده می شود. در حقیقت این فیزیوتراپی با هدف برگرداندن حرکت و عملکرد نرمال دست انجام می شود. به صورت کلی می‌توان گفت این فیزیوتراپی ترکیبی از تمرینات فیزیکی دست و استفاده از دستگاه های الکتریکی و لیزر است. بدون شک می‌دانید که نقش دستان در زندگی روزمره بسیار مهم است و بروز هر نوع مشکل برای این بخش از بدن می‌تواند زندگی روزمره را به صورت کامل مختل کند.

فیزیوتراپی دست برای چه افرادی انجام می شود؟

افرادی که دچار آسیب های دست شده‌اند و یا بیماری‌ خاصی در بخش‌های مختلف دست دارند، می بایست برای فیزیوتراپی به یک مرکز ازتوپدی مراجعه کنند. دست شامل ساعد، انگشتان، بازو و آرنج شما می باشد. این روش درمانی می‌تواند مشکلات استخوان ها، مفاصل و رباط ها را به خوبی درمان کند. در ادامه کاندیدای مناسب برای این روش درمانی را به شما معرفی خواهیم کرد.

افرادی که به آرتروز دست مبتلا هستند.

کسانی که تاندون دست آنها ملتهب شده یا آسیب دیده است.

افرادی که بیماری دکرون دارند.

کسانی که به بیماری دوپویترون مبتلا هستند.

افرادی که به تریگر پوینت مبتلا هستند.

کسانی که آسیب‌های متنوع تروماتیک دست اعم از قطع تاندون را تجربه کرده‌اند.

افرادی که بعد از جراحی و عمل‌های متنوع دست، نیاز به گذراندن یک دوره درمانی فیزیوتراپی دارند.

انواع فیزیوتراپی دست

تمرین دست و مچ

این نوع فیزیوتراپی در مواردی استفاده می‌شود که پرشک بعد از بیماری و یا جراحت قصد بازیابی قدرت دست بیمار را داشته باشد. در صورتی که بیمار قصد داشته باشد قدرت و تحرک دست و مچ دست خود را دوباره بازگرداند، باید از ورزش‌های منظم نیز بهره‌مند شود.

 درمان دستی

در این روش از فیزیوتراپی، دست‌ها و مچ دستان ماساژ داده می‌شوند. هدف اصلی از ماساژ بهبود جریان خون، کاهش درد، کاهش سفتی دست، آرام کردن ماهیچه‌ها و آرام کردن اعصاب دست می‌باشد.

آب درمانی

از دیگر روش‌های درمانی در حوزه فیزیوتراپی می‌توان به آب درمانی اشاره کرد. ورزش دادن دستان درون آب گرم و کم عمق می‌تواند باعث آرام شدن ماهیچه‌ها و مفاصل دست شود. آب به طور معجره آسایی درمانگر مشکلات مفاصل است.

طب سوزنی

یکی از روش‌هایی که بسیاری از پزشکان آن را برای متقاضیان خود انجام می‌دهند روش طب سوزنی است. این روش با هدف کاهش فشار و درد انجام می‌شود. به این نکته توجه داشته باشید که سوزن‌های بسیار باریکی تنها به برخی از نقاط خاص دست وارد می‌شوند.

دیگر روش‌هایی که برای فیزیوتراپی این ناحیه ممکن است تجویز شوند به ترتیب عبارتند از:

مگنت درمانی

درمان با فشرده سازی

لیزر درمانی

هزینه فیزیوتراپی دست

خدماتهزینه
دیاترمی۷۰ الی ۲۰۰ هزار تومان
آب درمانی۲۶۰ الی ۳۵۰ هزار تومان
ماساژ۵۰ الی ۱۵۰ هزار تومان
لیزر پرتوان۳۳۰ الی ۵۵۰ هزار تومان
شاک ویو۳۹۰ الی ۵۴۰ هزار تومان

سؤالات متداول

جلسات این فیزیوتراپی چقدر زمان میبرد؟

زمان مورد نیاز برای جلسات فیزیوتراپی با توجه به تکنیکی که تجویز شده است. به صورت کلی زمان مورد نیاز را ۶۰ دقیقه برای هر جلسه در نظر گرفت

بیمه هزینه این فیزیوتراپی را پرداخت می کند؟

در صورتی که شما این روش درمانی را در کلینیک‌ها و یا بیمارستان‌ها انجام دهید، درصدی از آن را بیمه پرداخت می کند. اگر شما این خدمات را در خانهدریافت کنید، بیمه هیچ نوع هزینه ای بابت این خدمات به شما پرداخت نخواهد کرد.

چه موقع باید فیزیوتراپی انجام داد؟

در صورتی که علائمی از درد مچ دست یا عدم توانایی در بلند کردن دست، تغییر شکل مفصل، ضعف در خم کردن دست، ایجاد تورم و کبودی را مشاهده کردید به ارتوپد مراجعه کنید. تعداد جلسات را ارتوپد مشخص می کند.

تاثیر فیزیوتراپی بیشتر از ورزش و کار با دستگاه است؟

بله. فیزیوتراپی به طور قابل توجه یمی تواند روند بهبودی را تسریع بخشد.

کلام پایانی

این فیزیوتراپی با هدف برگرداندن عملکرد طبیعی دست انجام می‌شود. امروزه شاهد این امر هستیم که بعد از جراحی‌های متنوع دست، پزشک برای بیمار فیزیوتراپی تجویز می کند. این روش به خودی خود می‌تواند بر روی درمان بیماری تأثیر بگذارد و باعث بهبودی و از بین رفتن آسیب‌ها شود. فیزیوتراپی به عنوان بهترین و مؤثرترین روش غیر جراحی برای بهبود آسیب های دست در نظر گرفته می شود.

سنجش تراکم استخوان

دکتر حبیب رشادی

جراح و متخصص استخوان و مفاصل عضو انجمن آسیب های ورزشی، جراحی زانو و آرتروسکوپی اروپا دوره های تکمیلی جراحی های تعویض مفصل زانو و آسیب های ورزشی از انگلستان دوره های تکمیلی جراحی بازسازی منیسک و رباط های صلیبی از اتریش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *