[mn_kkstar]

سینووکتومی زانو چیست؟

سینووکتومی زانو چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟ سینووکتومی زانو یک فرآیند درمانی بوده که باری از بین بردن بافت های ملتهب سینوویوم در مفصل زانو مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف آن کاهش درد حاصل از بیماری می‌باشد.  در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره سینووکتومی برای شما بیان کنیم، پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید

سینووکتومی زانو چگونه انجام می‌شود؟

پس از این که سایر روش های درمانی موثر نبودند انجام سینووکتومی زانو توسط پزشک توصیه می‌شود. سینووکتومی زانو می‌تواند به روش هایی که در ادامه آن ها را بیان می‌کنیم انجام شود. روش های انجام جراحی سینووکتومی عبارت است از:

جراحی سینووکتومی باز

در برخی موارد که حجم زیادی از بافت غیر طبیعی مانند تومورهای سینوویال کندروماتوزیس وجود دارد، امکان این که نتوان به کمک جراحی آرتروسکوپی زانو تمام بافت غیر طبیعی را خارج کرد، وجود دارد به همین علت در این موارد انجام سینووکتومی باز تجویز می‌شود.

جراحی سینووکتومی آرتروسکوپی

در این روش دوربین آرتروسکوپ و ابزار جراحی از طریق برش های کوچک وارد مفصل می‌شود. جراحی سینووکتومی آرتروسکوپی عوارض کمتری از جمله عفونت یا محدودیت حرکت مفصل زانو نسبت به جراحی سینووکتومی باز دارد. لازم به ذکر است دوره بستری و نقاهت این دوره نیز کوتاه تر می‌باشد.

سینووکتومی زانو چیست؟

کاربرد سینووکتومی زانو

بیماری هایی که برای درمان آن ها می‌توان از این جراحی استفاده کرد، عبارتند از:

بیماری های التهابی مزمن مفاصل: این دسته از بیماری ها خود شامل آرتریت روماتوئید یا روماتیسم، آرتریت پسوریاتیک و آرتریت لایم می‌باشد.

تومورهای خوش خیم داخل مفصلی: تومورهای خوش خیم داخل مفصلی انواعی دارد که عبارتند از: سینوویال کندروماتوزیس، سینوویت ویلوندولر پیگمانته

همارتروز های راجعه در بیماران هموفیلی یا همان خونریزی داخل مفصل

سینووکتومی زانو برای چه کسانی مناسب می‌باشد؟

همان طور که اشاره کردیم بیمارانی که درمان های دارویی برای آن ها پاسخ نمی‌دهد، برای انجام سینووکتومی به بهترین متخصص ارتوپدی در تهران مراجعه می‌کنند. مقدار سینوویوم ملتهب در هر بیمار که برداشته می‌شود با توجه به میزان آسیب متفاوت می‌باشد. برخی از بیماران فقط به سینووکتومی جزئی نیاز داشته و مقدار کمی از بافت برداشته می‌شود. اما در برخی دیگر از بیماران که میزان درد حاد تر بوده کل سینوویوم برداشته می‌شود. اگر آرتروز بعد از گذشت شش ماه با دارو روند درمانی خوبی نداشت پزشک متخصص برای درمان سینووکتومی را تجویز خواهد کرد.

مزایای سینووکتومی

سینووکتومی مانند سایر جراحی ها مزایایی دارد که عبارتند از:

  • برش های کوچکتر با جای زخم کمتر
  • درد کمتر بعد از عمل
  • بهبودی سریعتر
  • میزان عفونت کمتر
  • حداقل ترومای بافت نرم

دوران نقاهت پس از عمل سینووکتومی

سینووکتومی روش درمانی است که در بیشتر بیماران تا دو هفته با مقداری درد و ناراحتی همراه است. در برخی موارد ممکن است خونریزی رخ دهد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی برخی از افراد از مواد تزریقی در زانو استفاده می‌کنند که خطر خونریزی را به حداقل برساند. بهبودی پس از جراحی و زمان نقاهت به تکنیک جراحی مورد استفاده و محل برش ها بستگی دارد. پس از سینووکتومی زانو یک گچ متحرک دور زانو بسته شده و باعث می‌شود زانو بی حرکت شود. فیزیوتراپی معمولا بعد از ۱ تا ۲ روز پس از جراحی شروع شده و درن ساکشن داخل مفصلی ۲۴ ساعت پس از جراحی برداشته می‌شود. در صورتی که در دوران نقاهت درد داشتید می‌توانید چند روز پس از جراحی از عصا یا واکر استفاده کنید.

درباره سینووکتومی زانو

مراقبت های بعد از سینووکتومی

دستورالعمل های مراقبتی که بعد از جراحی سینووکتومی مفصل باید رعایت شود شامل موارد زیر است:

  • پس از انجام سینووکتومی حتما استراحت کافی داشته باشید.
  • تمام دستورالعمل های جراح خود در مورد استفاده از کمپرس سرد و کیسه آب گرم به دقت رعایت کنید.
  • فعالیت هایی که نیاز به استفاده از مفصل آسیب دیده را دارد مانند بلند کردن، حمل کردن، هل دادن یا کشیدن خودداری نمایید.
  • داروهای ضد دردی که توسط پزشک تجویز شده است را در زمان های مشخص شده مصرف کنید.

سنجش تراکم استخوان

دکتر حبیب رشادی

جراح و متخصص استخوان و مفاصل عضو انجمن آسیب های ورزشی، جراحی زانو و آرتروسکوپی اروپا دوره های تکمیلی جراحی های تعویض مفصل زانو و آسیب های ورزشی از انگلستان دوره های تکمیلی جراحی بازسازی منیسک و رباط های صلیبی از اتریش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *